Lepota i zdravlje

VAŽNO SAOPŠTENJE KOMPANIJE MC DONALD’S SRBIJA

mclogos

Poštovani posetioci McDonald’s restorana,

Dobro je poznato da naši proizvodi izazivaju rak, aterosklerozu, dijabetes i druge hronične degenerativne bolesti. U vezi sa tim povremeno možemo čuti ocene da nije pravedno što naša kompanija samo ubira profit koji proističe iz njene delatnosti, a pritom ne snosi troškove saniranja štete koju uzrokuje, već oni padaju na teret celog društva i svih poreskih obveznika. Smatra se da lečenje naših potrošača predstavlja finansijsko opterećenje za zdravstveni sistem Republike Srbije, koje daleko nadilazi prihode koje država ostvaruje od naše kompanije po osnovu poreza, a tu su i ekološki problemi koje izazivaju tone upotrebljene nerazgradive plastične ambalaže, koju svakodnevno bacamo i nonšalantno prepuštamo državnim komunalnim službama na staranje. Čak se pojavlju stavovi da bi firme kao što je naša, koje truju ljude i proizvode velike količne đubreta, trebalo da budu oporezivane po višim poreskim stopama u odnosu na privedne subjekte koje rade nešto korisno ili bar neutralno.

Imajući u vidu napred rečeno, menadžement McDonald’s Srbija ima zadovoljstvo da vas obavesti da su spremne nove akcije kojima će kompanija demonstrirati društvenu odgovornost, a sve u skladu sa našom dugoročnom politikom da se integrišemo u lokalnu zajednicu ne kao parazit i štetočina, već kao pouzdan partner i prijatelj. Konkretno, pripremili smo sledeće akcije:

• Od svake srednje i velike Coca-Cole koju prodamo, uplatićemo 5% prihoda u Fond Dragice Nikolić za borbu protiv dijabetesa.
  • Od svakog Happy Meal-a koji kupite vašim mališanima, uplatićemo 3% Dečijoj klinici u Tiršovoj.

happy-meal-2

• Svako ko više od 10 puta mesečno poseti neki od naših objekata, postaje član McDonald’s happy kluba i dobija vaučer uz koji može ostvariti popuste prilikom kupovine Prizma aparata za merenje pritiska i lekova za snižavanje holesterola, a takođe stiče pravo da učestvuje u nagradnoj igri u kojoj može osvojiti besplatno ugrađivanje bajpasa, radioterapiju, hemoterapiju i druge atraktivne nagrade.
  • Pokrećemo kampanju podizanja svesti o raku debelog creva, u čemu će nam pomoći maskota kampanje – Rak Raka. Raka će krasiti plakate i drugi propagandni materijal, kao i kartice koje će se dobijati uz svaku kupovinu u iznosu većem od 666 dinara. Svako ko skupi četiri Rak Raka kartice dobija besplatan Grand Royal Bacon hamburger sa trostrukom slaninom uz prvu sledeću kupovinu.

rak-raka

• Svim našim potrošačima koji su u bolnici, oduzeti od šloga ili su suviše gojazni da bi mogli da dođu do jednog od naših prodajnih objekata, obezbedićemo besplatnu dostavu, kako bi mogli da nastave da uživaju u našim proizvodima i u tim okolnostima. Nakon što nastupi smrt, zadržaćemo partnerski odnos sa porodicom preminulog tako što ćemo finasirati 5% troškova pogrebne opreme. Takođe nudimo mogućnost zakupa naših objekata za potrebe organizovanja ručka za posetioce sahrane nakon što se obavi pogreb, uz hranu serviranu u prigodnoj crnoj ambalaži.

rak-raka-2

Verujemo da je to što brinemo za Vas i Vašu porodicu dovoljno da se opredelite da u našim restoranima trošite svoj teško zarađeni novac. Ako su potrebni dodatni razlozi da nam poklonite poverenje, pozivamo Vas da se informišete o drugim oblastima u kojima smo se proslavili, kao što su postupanje prema zaposlenima, životinjama i zaštita životne sredine.

Radujemo se skorom susretu u jednom od naših 26 restorana na teritoriji Srbije! Pohvale, predloge i odštetne zahteve zbog izazvanog invaliditeta možete slati na našu adresu:

Terazije 27,

11000 Beograd